dzej
Imię: Janusz
Wysłany: 2009-04-19, 22:50 Marsz dla życia
Dzisiaj przez Szczecin przepłynęła "rzeka życia", wielki marsz w obronie życia bezbronnych, bo dzieci skazanych na litość swoich rodziców, dzieci nienarodzonych. Jakie macie odczucia po marszu, może odnośnie duchowej adopcji. Zapraszam do rozmów.
Ludzie byli - a to chyba dobry znak.
Tym większy, że miałam okazję porozmawiać z kilkoma odważnymi i to co usłyszałam napawa optymizmem.
Rozmawiałam z Kobietą w ciąży, która powiedziała, że wraz z mężem oczekiwała tego dziecka i ma nadzieję, że w czerwcu będzie szczęśliwa i rodzina się powiększy.
Rozmawiałam z mężczyzną dla którego ten marsz to świadectwo bycia katolikiem i świadectwo prawdy o życiu od samego poczęcia.
Tak wiele pięknych myśli - jak wiele ludzi...
Dla mnie Marsz był wyrazem tego, że jestem "za" życiem, że kocham swoje życie. Wydaje mi się, że wśród ludzi, którzy szli w Marszu dało się odczuć tę radość z życia, chęć życia.
Podjęcie duchowej adopcji, to dla mnie forma wsparcia tych malutkich bezbronnych istotek oraz wsparcia ich rodziców, którzy muszą podjąć trud bycia rodzicami. Matek tych dzieci, które przez dziewięć miesięcy uczestniczą w swoim własnym 'Marszu dla życia' który być może na początku wiedzie dość stromą i krętą ścieżką.
No a ja nie byłam na marszu, bo Szczecin trochę daleko od Rzeszowa...
(szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, że takie marsze się organizuje )
Ale należę do Klubu Przyjaciół Ludzkiego Życia i do duchowej adopcji.
Myślę, że obrona bezbronnych dzieci jest szczególnie ważna. Trzeba robić wszystko, by aborcji było jak najmniej.
_________________ Wszyscy chcą zmieniać świat - nikt nie chce zmienić siebie...
Kuba-C
Imię: Kuba
Wysłany: 2010-04-26, 22:40
Byłem na wczorajszym VIII Marszu, a potem pojechałem na Mszę do mojej parafii. A tam spotkałem się z głosami typu: "widzieliśmy Marsz w Kronice na tvpszczecin, dlaczego było tak mało, zaledwie kilkaset osób?". Musiałem tłumaczyć, że to prawdopodobnie manipulacja montażu, bo były tysiące ludzi. A w ogólnopolskich mediach to chyba przeszło bez echa, ktoś może coś widział? Kiedy jest jakaś "parada równości", to trąbią o tym cały dzień, jeśli nie kilka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum