Czytałam "Tabletki z krzyżykiem" - wprawdzie język i ton wypowiedzi odbiegają od tradycyjnego ujęcia teologicznego, ale dla niektórych to dobry sposób by do nich dotrzeć, zwłaszcza do współczesnego młodego pokolenia. Osobiście wolę "bardziej poważne" lektury, ale do "tabletek" mocno przyczepić się nie mogę.
Imię: Martyna
Wysłany: 2010-05-01, 19:00
Szymon Hołownia naprawdę potrafi zaciekawić. Ostatnio wzięłam do ręki chociażby "Kościół dla średniozaawansowanych". Forma słownika, w którym każdy termin pisany jest zrozumiałym dla każdego językiem. Co najbardziej podoba mi się w stylu Hołowni? Jego bezpośredniość. Pisze o wszystkim okiem osoby świeckiej i uważam, że właśnie dlatego może podobać się ludziom młodym. Osobiście polecam "Monopol na zbawienie" z dwóch powodów: książka ta urzekła mnie najbardziej i jestem wręcz przekonana, że każdy odnajdzie tam opisany choć skrawek własnego życia, aczkolwiek mogę się mylić:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum